Anita Tingskull - FORM ÖLANDAkvarell, textil- och läderhantverk

Anita Tingskulls konstnärskap skildrar den karga nordöländska kusten, livfulla inre landskap och människoporträtt i vardagens miljö. Tekniken är övervägande flödig akvarell.

Handsytt från egen ateljé Anita söker nya användningsområden för återvunna tyger av arbetskläder, prima gamla lakan eller udda stuvar. Hon finner idéer om nya sköna former i egen design. Ur Anitas händer kommer produkter av dessa slitstarka material med historia. Ingen produkt blir då den andra lik. Materialvalet är uteslutande bomull i klassiska och ibland färgglada kombinationer. Unika föremål för funktion i vardagen tar form i hennes ateljé, föremål som tål att synas i sömmarna och som har lika fin insida som utsida.

Läderarbeten Läder är ett levande material som tål att användas genom hela livet. I sin ateljé ägnar sig Anita även åt småskalig tillverkning av bland annat läderbälten och nyckelringar i egen design. Varje bälte blir manuellt tillskuret och putsat, förses med slitstarkt spänne och specialdesignad sölja, och sys därefter samman för hand enligt traditionella metoder och klassisk sadelmakarsöm. Nyckelringen är framtagen som souvenir och en hyllning till de nordöländska stenarbetarna.
Anitas kokeps har en kaxig attityd, designad och sydd av kohud, helfodrad och med styv skärm av remläder. Varje exemplar av kokeps är unikt och numrerat och är definitivt en produkt för den som törs sticka ut med exklusiv elegans.

Sammanfattningsvis präglas hela Anitas produktion av hantverksmässig skicklighet, en aldrig sinande kreativitet, gärna med ett stänk av humor.

Anitas ateljé, butik och verkstad hittar du i den levande byn Södvik på norra Öland.
Välkommen!

 

ÖHAND / Design Anita Tingskull
Smedjegatan 5 i Södvik
387 70 Löttorp
070 – 63 00 757

Hemsida: www.öhand.se
Facebooksida:
ÖHAND / Design Anita Tingskull

ÖHAND / DESIGN ANITA TINGSKULL

 

 

 


 

Anita Tingskull - akvarell koLavendelpåsar - design och handsömnad Anita TingskullBricka Baddamer - design Anita TingskullKökshanddukar Baddamer - design Anita TingskullDesign och handsömnad Anita TingskullRynings kors nyckelring - design Anita TingskullBlåkeps - design och handsömnad Anita TingskullFORM ÖLAND - Öländska formgivare och hantverkare i samverkanAkvarell av Anita Tingskull